Deze mama’s gingen je voor!

Ik blijf bescheiden dus laat vooral deze pagina met korte verhaaltjes van andere mama’s jou inspireren wat Dóttir voor jou kan betekenen!

Eindelijk een toegewijde mommy trainer hier in Rotterdam

{
Op dit moment heb ik zes maanden met Renée getraind en voel mij weer helemaal goed in mijn eigen lichaam. Ik kan vooral zeggen dat mijn persoonlijke herstel, zowel fysiek als mentaal, door de trainingen echt versneld is.
Lenneke Dijkstra (27)

Lees hier onder Lenneke’s hele verhaal!

Blije mama’s

Ik heb ervoor gekozen om na mijn bevalling thuis het sporten weer op te bouwen samen met Renée. Mijn bevalling was helaas niet wat ik van tevoren had gehoopt, waardoor ik zes weken na de bevalling nog niet mobiel genoeg was om op locatie te trainen. In het begin hield Julia het niet een hele training vol en meestal pakte Renée haar dan op, zodat ik wel de training af kon maken. Hier was ze nooit te beroerd voor en Julia is ook erg vertrouwd met haar.

Ik kwam mijn bevalling uit met een gekneusd of gebroken stuitje. De dokter had aangegeven dat ik hier mee op moest passen. Gelukkig merkte ik dat ik bij de oefeningen en trainingen van Renée volledig op mijn gemak was en nergens last van heb gehad. Renée heeft dan ook érg veel kennis over haar tak van sport. Los van het aanpassen van de trainingen op mijn persoonlijke situatie, is mijn herstel ook veel sneller gegaan door de ondersteunende oefeningen en bewegingen die ik wél kon maken.

Los van het fysieke aspect, waren de trainingen met Renée ook vooral mentaal een opsteker. Ik merkte dat ik vooruit ging, kon even alles van me afzetten en daarnaast was zij vaak ook een goede praatpaal voor me, hahaha!

Op dit moment heb ik zes maanden met Renée getraind en voel mij weer helemaal goed in mijn eigen lichaam. Ik kan vooral zeggen dat mijn persoonlijke herstel, zowel fysiek als mentaal door de trainingen echt versneld is.

Renée is een leuke, lieve, spontane en sterke vrouw, die erg veel passie heeft voor haar werk en voor haar klanten. Zij combineert een professionele en informele manier van werken. Ik zou haar ook  echt aan iedereen aanraden die tijdens of na de zwangerschap hulp nodig heeft op het gebied van bewegen!

En mocht het ooit voor mij weer zover komen, dan is zij zeker de eerste bij wie ik weer hulp zoek!

Lenneke Dijkstra (27)

Renée weet waar zij het over heeft. Ze keek eerst naar mijn persoonlijke behoeftes en voelt goed aan wanneer zij mij kan uitdagen en wanneer niet.

Jolanda Boonman (38)

Na mijn zwangerschap wist ik niet welke oefeningen ik kon doen. Ik begon te snel en te hard weer te trainen. Gelukkig hielp Renée mij met een gebalanceerde training waar ik mij erg goed bij voelde!

Miranda Reinerie (30)

De meerwaarde voor mij om bij Dottir te trainen is heel duidelijk; verstandig en verantwoord trainen en bouwen aan spieren in de zwangerschap die je door de zwangerschap helpen i.p.v. doorgaan omdat “het zo hoort” en uiteindelijk ervoor zorgen dat je blessures krijgt of zelfs dingen doet die helemaal niet nuttig zijn tijdens de zwangerschap!

Er is echt ontzettend veel onwetendheid over trainen in de zwangerschap, en het is lastig om door het enorme aanbod aan verschillende clubjes uiteindelijk bij een “goede” terecht te komen.

Het voelde heel erg vroeg om vanaf het eerste trimester “al” zwangerschapstraining te gaan volgen. Want lichamelijk gebeurt er dan nog niet zoveel, ten minste, dat dacht ik voordat ik bij jou kwam trainen.

Men wat ben ik blij dat ik het toch gedaan heb!! Want juist gaan bouwen in eerste trimester zorgde ervoor dat ik in tweede trimester de oefeningen al beheerste en goed kon uitvoeren, waardoor ik mij veel fitter voelde, dan ik mij voelde voordat ik zwanger was (en toen ook 2x per week crossfitte).

Ik merkte nu pas HET verschil tussen maar wat doen en écht persoonlijke begeleiding waarbij er ruimte was voor wat je voelt, je houding en uitvoering. Dat dit veel belangrijker is dan snelheid of kracht, zonder dat het voelde alsof ik bij oma op de thee ging. (geloof me ik heb Renée de dagen erna vaak vervloekt want spierpijn is ook mogelijk als je zwanger bent.)

Voordat ik ging trainen bij Renee vond ik het PT’en best prijzig en helemaal omdat ik al in eerste trimester van start ging. Maar ik heb één ding geleerd, dit is echt DE investering in je zwangere lichaam. Hier kan je veel beter in investeren dan in dure jeans of speciale zwangerschapsshirts want een maat groter gaat vaak ook nog prima (tip van flip 😉 ).

Want eerlijk is eerlijk, investeren in je lichaam waardoor je je fit en energiek voelt en geen lage rugpijnklachten of klachten in het bekkengebied hebt is het echt ZO waard!

Daarnaast is Renée echt een schat, en voelt het bijna meer als met een vriendin gaan sporten dan dat je naar een personal trainer gaat. Tussen het trainen door wordt er ook gezellig gekletst.

Ik hou totaal niet van groepsdingen als het op zwangerschap aankomt, maar ook de small group trainingen zijn echt een dikke aanrader! Het lijkt wel alsof Renée de mensen aantrekt die ook bij elkaar passen, allemaal sportieve mama’s die met name willen trainen en ook wel gezellig praten tussendoor, maar de focus ligt echt op trainen.

Omdat het een kleine groep is voelt het al snel “eigen” en voel je je makkelijk op je gemak. Waardoor er geen drempel is om te zeggen: “dit is net iets te zwaar, ik ga toch maar voor wat lichter want ik denk dat ik de oefening beter uit kan voeren dan.” En dat uit  de mond van iemand uit het Crossfit wereldje ..

Kortom ben je een actieve mama (to be) , wil je no nonsens hard, maar zeer effectief en met name verstandig en goed trainen ter behoud van je zwangere lichaam, zonder over grenzen te gaan. Dan is Dottir echt iets voor jou!

Catelijne de Winter-Stam (27)

Als je een kundige en inspirerende personal trainster zoekt voor trainingen tijdens of na je zwangerschap moet je bij Renée zijn! Ik sportte intensief voor en tijdens mijn zwangerschap (crossfit), maar ik had geen idee hoe ik na mijn bevalling weer verantwoord kon beginnen en opbouwen van trainingen.

Renée gaf bij de intake al direct heel duidelijk aan wat ik kon verwachten en waar ik goed op moest letten.

Trainen na een zwangerschap en bevalling is zeker geen kwestie van het “wat rustiger aandoen” en “wat minder gewichten oppakken dan voorheen”.

Renée weet goed waar ze het over heeft en begeleidt je professioneel in je herstel. De trainingen zijn persoonlijk afgestemd en uitdagend. Ik merk wekelijks vooruitgang.

Iris ter Laak (30)

Ik ben bij Renée gaan trainen tijdens mijn vierde zwangerschap. En toen besefte ik me al snel dat ik het tijdens de vorige zwangerschappen en na de vorige bevallingen niet goed had aangepakt: te snel en geen goede opbouw, eigenlijk helemaal geen opbouw. Had ik maar eerder over Dottir geweten!

Renee zorgt voor een onwijs goede en fijne begeleiding en heeft duidelijk verstand van zaken. Ze let op je houding, de uitvoering van de oefeningen en je ademhaling (en er is weinig ruimte voor de kantjes eraf lopen ;). Haar adviezen zijn persoonsgericht en de trainingen afwisselend. Erna heb je ook echt het gevoel dat je hebt gesport.

De tips die Renee gaf neem ik ook zeker mee als ik straks zelf ga sporten. Ik blijf bij Renee trainen tot ik alleen nog gerold kan worden en ook na mijn bevalling kom ik zeker terug om op een verantwoorde en vooral ook gezellige manier weer mijn sportactiviteiten op te bouwen! Renee, je bent een topper.

Cordula Felix (32)

{

Ik besefte dat ik het sporten tijdens en na mijn vorige zwangerschappen niet goed had aangepakt: te snel en geen goede opbouw. Had ik maar eerder over Dottir geweten!

Ik heb voor thuistraining gekozen, omdat mijn standaard smoesjes, zoals; ‘ik heb geen tijd’ en ‘ik ben onwijs onhandig/onsportief’ en ‘wil niet voor gek staan’, hiermee in één klap van tafel waren. Ik vind het een onwijs voordeel dat ik nu thuis alle oefeningen goed leer uit te voeren en het daardoor makkelijk nogmaals kan uitvoeren als Renée er niet is.

Ook merk je dat ze zich vooral focust op het herstel van je lichaam en niet alleen zo snel mogelijk weer een strak lijf creëren.
Zo kom ik eindelijk aan 2x in de week trainen. Hoef ik geen oppas te regelen voor mijn kinderen en gaat het ook niet ten koste van mijn tijd met hun.

Ik merkte na drie trainingen al dat ik mij veel meer bewust ben van een goede houding en daar gedurende de dag op let. Hierdoor is mijn rugpijn al veel minder en merk ik dat ik veel meer vanuit mijn gehele core doe in plaats van alles uit mijn rug.

Kim Wilson (34)

I just finished my recovery training with Renée and I could gladly recommend her for all the Mama’s and Mama’s to be!

Renée is a fantastic trainer. She provides a complete and safe training in order to stay healthy and get fit without hurting your body. On top of that, she is very friendly and professional. I have to say, thanks to Renée, I am now stronger that I was before my pregnancy.

Thank you so much Renée!

Audrey Monje (35)

Renée is precies wat je zoekt als je zonder gemuts en getrut lekker wilt trainen en fit wilt blijven tijdens je zwangerschap! Ze heeft mij geholpen tijdens en na mijn zwangerschap. Door de trainingen met haar had ik meer vertrouwen in mijn lijf en herstelde ik sneller! Contact haar zeker even als je vragen hebt over bewegen tijdens en na je zwangerschap, alle kwaaltjes die erbij kunnen komen kijken hoeven NIET, echt niet!

Bo van Rooij (29)

Renée kan je heel goed begeleiden. Ze let op je houding en geeft tijdens de training, waar nodig, veel tips. Wat me ook aanspreekt is dat het geen ‘duffe’ lesjes zijn, je wordt echt wel aan het werk gezet. Kortom ben je zwanger of net bevallen, train dan bij Dottir!

Carola de Rond (35)

Renée weet waar zij het over heeft. Ze keek eerst naar mijn persoonlijke behoeftes en voelt goed aan wanneer zij mij kan uitdagen en wanneer niet. Tijdens een training had mijn kleine meisje een slechte dag, gelukkig was Renée relaxed en flexibel. Ze veranderde het plan, zodat ik wat oefeningen samen met mijn meisje kon doen.

Jolanda Boonman (38)

Contact

Neem aub contact met mij op mocht je nog vragen hebben of om geheel vrijblijvend een afspraak in te plannen.