Over Renée

Waarom ik jou help om vol zelfvertrouwen en zonder klachten te sporten tijdens en na jouw zwangerschap!

Mijn Verhaal

Mijn missie | 

Ik help zwangere vrouwen en moeders om op een effectieve en veilige manier te blijven sporten, zodat zij zich sterk voelt, vol zelfvertrouwen zit en de kans op allerlei klachten, zoals bekken-, stuit- en rugklachten, verminderd.

Al mijn leven lang heb ik liefde voor sport en beweging. Als kind heb ik alle sporten gedaan die je kunt bedenken. Van tapdans tot circus en van badminton tot skaten. Maar turnen was altijd favoriet!

Sinds begin twintig heb ik mijn liefde voor CrossFit ontdekt. Voor mij een goede combinatie tussen kracht, conditie en gymnastiek. En een fijne combi tussen individueel en samen zijn!

Door de jaren heen heb ik mij ontwikkeld als atleet en CrossFit coach.

Helaas zag ik om mij heen steeds vaker sportieve vrouwen met klachten. Van niet meer hardlopen “want dan plas ik in mijn broek” tot “eerst even plassen voordat ik touwtje ga springen”.

Ik maakte van dichtbij mee hoe een sportieve vriendin van mij moeder werd, waarna haar lichamelijk herstel helaas niet zo ging zoals zij vooraf had gedacht. Zij heeft nog jarenlang met bekkenklachten rondgelopen en voelde zich niet meer fit en sterk, zoals zij altijd was geweest.

Dat heeft mij aan het denken gezet. Als je moeder wordt, hoort dit er dan gewoon bij? Kunnen we iets doen om dit te voorkomen? En waarom praat niemand hier over?

Hierdoor weet ik inmiddels hoe zonde het is dat we nog steeds het advies krijgen “om maar te blijven doen wat goed voelt”.

Een advies dat bij mij de kriebels op roept. Want wat voelt dan goed? En hoe kun je, als je lijf zó veranderd, nog weten wat daadwerkelijk goed voor je lijf is? Is wat je doet dan ook goed op de lange termijn en welk risico’s neem je?

En er zijn véél meer vrouwen met klachten, zoals een verzakking, stuitklachten of lage rugpijn dan we denken.

Ik weet nu dat veel klachten er niet ‘gewoon bij horen’ en dat we veel kunnen doen om dit te voorkomen, te helpen herstellen of in ieder geval een stuk comfortabeler te zijn door effectieve beweging en een sterk lijf.

Ik zie veel liever dat jij zelf weet wat daadwerkelijk een positieve invloed heeft op jouw zwangerschap en een goed herstel daarna. Daarmee kunnen we namelijk een hele hoop onnodige klachten, zoals urineverlies, een verzakking en stuitklachten voorkomen óf met een sterk lijf helpen herstellen!

Iedere vrouw kan tijdens en na de zwangerschap zowel uitdagend als effectief en veilig sporten op haar eigen niveau. En zo kunnen we samen sterke en zelfverzekerde moeders zijn!

Hoi! | Mijn naam is Renée Hijzen, 32 jaar en geboren en getogen in Rotterdam. Hier woon ik samen met mijn partner Julian, waar wij in de toekomst een warm en sportief gezin hopen te vormen.

Ik heb mij volledig gespecialiseerd in pre- & postnatale training en heb inmiddels honderden vrouwen geholpen om klachten te voorkomen, te helpen herstellen en een sterkere core te creëeren dan zij ooit hebben gehad.

Lesgeven | Al jong ontwikkelde ik een voorliefde voor lesgeven. Ik heb mijn PABO-diploma gehaald en daarna 5 jaar werkzaam geweest in het onderwijs. Daarnaast heb ik gewerkt bij Aapjeskooi, een stichting die jonge kinderen met plezier wil laten bewegen op een verantwoorde manier. Heerlijk om te werken met jonge kinderen!

Typisch Renée | Ik ben gek op eten en weet ook veel van voeding. Ik heb nog nooit gedieet, doe niet aan goed en fout, maar ben vooral voorstander van een goede mix tussen gezond en ongezond!

Ik ben een echte Rotterdamse en recht voor zijn raap. De Rotterdamse uitspraak “niet lullen maar poetsen”, is mij op het lijf geschreven. Maar ik ben vooral ook lief, zorgzaam en betrouwbaar.

Naast dat ik echt een gevoelsmens ben, kijk ik graag op een realistische manier naar een situatie. Ik ben nuchter en vind het belangrijk om te weten wáárom ik iets doe. Als je bij mij komt trainen, kom je niet voor een kletsclubje, maar gelukkig ben ik ook heel gezellig en kun je bij mij altijd even uithuilen.

Vrije Tijd | Zelf begin ik mijn dag het liefst met sporten. Verder mag je mij uit bed halen om uit eten te gaan, een lekkere lunch of gezellig koffietentje. Maar eerlijk is eerlijk, ik ben ook een ontzettende huismus en houd ervan om heerlijk lui te zijn!

En jij? Wat is jouw fysieke uitdaging tijdens jouw zwangerschap? Of als moeder?
Laat het hieronder weten. Dan kom ik op werkdagen binnen 48 uur bij je terug!

Ik ben benieuwd; wat is jouw fysieke uitdaging tijdens of na jouw zwangerschap?

{

Ik zal je nooit het advies geven om vooral “lekker te blijven doen wat goed voelt”.

Dóttir (dochter):
“A woman who does what is needed in hard conditions”

“Door de jaren heen, is de IJslandse achternaam Dóttir meer en meer gaan betekenen en wordt dit platform en de sport gebruikt om dit te omarmen.
Elke Dóttir is een sterke vrouw.”

Bedrijfsinformatie

VAT ID: NL002215026B85
KVK: 73956317
info@dottir.nl

Dóttir, 28 January 2020, all rights reserved

Website Media
Joey Smits
Tijmen Kielen
Wodstylez Creative

Website Creation
Wodstylez Creative